Som šťastný muž

14 júna, 2009

Aj keď na to človek občas veľmi ľahko zabúda. Je to taaak jednoduché – a hlavne je to rýchle: od projektu k projektu. Od úlohy k úlohe. Z práce do práce. Zavalený starosťami. Unavený. Riešiac problém za problémom. Ani na tento blog som si už dlho nenašiel čas. V takom zhone je veľmi, veľmi príjemné na okamih zastať. A v prestávke medzi dvoma nádychmi upriamiť pozornosť na tie kľúčové veci:

Napriek únave som pokojný, spokojný a mám radosť zo života. Darí sa mi, všetko do čoho sa pustím. Je jasné, že sa potom cítim kompetentný, schopný a úspešný. Práca ma teší a má zmysel. A hoci sú niektoré probémy náročné, teším sa z výziev, ktoré prinášajú. Pretože viem, že si si nimi poradím a nájdem úspešné a efektívne riešenia.

Mám sa rád – 24 hodín denne som v skvelej spoločnosti. Snažím sa pracovať na sebe – a stále sa učím odpúšťať sám sebe, že nie som dokonalý. (hmm, ale počkajte, keď budem veľký!) Ja som ten, kto rozhoduje o tom, ako sa mám.

Ale úplne najdôležitejšie je, že mám pri sebe ľudí, ktorým na mne záleží. Cítim sa milovaný. A rovnako ja milujem ich. A nezabúdam im to dať najavo.

Mimochodom, všimli ste si?- Dnes je nádherný deň. Ako stvorený na to, aby človek urobil niečo dobrého… Hmm… Komu zo svojich blízkych dnes urobíte radosť? A prípadne pomôžete aj niekomu z tých cudzích, ktorí potrebujú pomoc?