Silvester, Nový rok, euro a tak ďalej

18 januára, 2009

Dlho sa toto miestečko neprebojovalo v zozname priorít na dostatočne popredné miesto. Tak aspoň v skratke:

Najlepší Silvester je strávený v posteli. Neporadilo sa. Ale i tak bolo dobre. Mám okolo seba skvelých ľudí. Je dobré o tom nielen vedieť, ale občas to aj vysloviť nahlas.

Nový rok opäť potvrdil, že asi nebudem úplne normálny. Kto už len po prebdenej noci poctivo vstáva o siedmej ráno? Najmä keď nemusí? Len pre udržanie životného tempa? K tomu, že prvá vec, ktorú som po vypnutí budíka urobil, bolo prestavenie defaultnej meny v regionálnych nastaveniach systému na euro, by som sa ani nemal priznávať. Ešte mi niekto prisúdi nejakú diagnózu a čo potom? Diagnózy si chcem prideľovať sám! 😀

Keď už som pri tom eure: prechod na novú menu prebehol v pohode. Môže za to nielen dobrá príprava, ale aj celkový postoj ľudí. Takmer všetky ceny sme zaokrúhlili smerom nadol, odladili sme procesy, zaškolili ľudí. Ale aj klienti na novú menu nabehli bez problémov – v období duálneho obehu mien v slovenských korunách platilo len 7% klientov, všetci ostatní sa vytasili s eurami. Jediný problém sa objavil v scripte na generovanie PDF. Dodávateľ softwarového riešenia to po upozornení opravil z večera do rána. (Ale nad programátorskými chybami sa budem baviť inokedy.)

Ak je čo len trochu pravdy na tvrení, že ako na nový rok, tak po celý rok, tak sa určite nemusím obávať žiadnej krízy. Práce bude vyše hlavy – aj keď v tomto roku by som sa rád dostal aj na dovolenku. Predpoklady na to sú: mám okolo seba skvelý team, najlepší aký som doteraz mal. A chcem ho rozšíriť o ďalších ľudí. (Sito na sekekciu záujemcov určite bude zdrojom zábavy) Pretože kam sa pozriem, tam vidím príležitosti. A to je dobré východisko.