Pandora je spät!

18 januára, 2008

Jupííí, moje najobľúbenejšie internetové rádio je späť! 🙂

V máji 2007 prestala byť Pandora prístupná pre užívateľov, žijúcich mimo USA. Vďaka tupcom z nahrávacích spoločností a ich obmedzenému pohľadu na svet. Keď sa tak stalo, besnel som

Samotná Pandora je aj naďalej blokovaná. Ale potešila služba GlobalPandora, ktorá funguje ako realtime proxy server. Len čo som si prečital správu na Dusoftovom blogu Ambience, vrhol som sa na to. A naozaj – môj Pandora účet je v pôvodnom stave.

Uvidíme, ako dlho GlobalPandora prežije, pretože možno očakávať akciu prostáčikov z hudobného priemyslu – ako som už v tejto súvislosti písal, ľudská blbosť je nekonečná.

Pandora – Music Genome Project je výnimočný projekt personalizovaného internetového rádia. Svoje rádio si môžem vychovávať – hrá mi iba hudbu, ktorá sa mi páči a nevyberá ju podľa hudobného štýlu alebo interpreta, ale podľa individuálnych hudobných vlastností skladby. Kategorizáciu robia profesionáli, žiadna masa prihlúplych užívateľov, ktorí pociťujú nutkavú potrebu otagovať svoje obľúbené skladby slovíčkami „cool“ a podobne. A preto tvrdím: Nie, Last.fm skutočne nie je podobná služba.

EDIT: samozrejme, dlho to nevydržalo… A Pandora je opäť nedostupná.