Používate ešte USB kľúče?

19 novembra, 2009

V lete som odrazu potreboval čosi napáliť na CDčko. A zistil som, že nemám po ruke žiadne prázdne CD ani DVD médium. Snažil som sa rozpomenúť si, kedy som naposledy niečo napaľoval. A nedokázal som si pomenúť – bolo to príliš dávno.

Dnes ráno Workaholic vypustil článok o USB disku ako prenosnej kancelárii. Tak som sa zamyslel, že kde vlastne mám svoje USB kľúče. A neviem si na ne spomenúť. Tak som sa pustil do zbežného prehľadania najpravdepodobnejších miest. A nič, nenašiel som ani jeden. Fakt netuším, kde ich mám. Možno starnem a začínam zabúdať. Alebo ich naozaj už dlhšiu dobu nepotrebujem a tak sú kdesi „dočasne založené“.

Sú to drobné zmeny v živote, ktoré si človek často ani neuvedomí. Na chvíľu na ne zamerať pozornosť je celkom fajn. V tomto prípade je skvelé, ako som prestal riešiť technické otázky, pretože sa to všetko rieši „samo“ – online aplikácie, synchronizácia, zálohovanie, úložiská dát a mnoho ďalších riešení, ktoré pracujú za mňa. A ja nemusím riešiť nedôležité detaily. Jednoducho skvelé!

Pokiaľ však potrebujete pracovať na viacerých počítačoch, Workaholicov článok USB disk jako přenosná kancelář obsahuje pár dobrých tipov na aplikácie, ktoré si so sebou môžete nosiť vo vrecku.

4 komentáre to “Používate ešte USB kľúče?”

  1. dusofton 19 nov 2009 at 23:44

    moj prvy a posledny USB kluc mal 128 MB a dodnes je funkcny 🙂

    dnes skor vsetko riesim cez internet, aj ked je pravda, ze taka miniSD karta je obcas vhod.

  2. lacoon 20 nov 2009 at 01:50

    Súhlasím, dátová karta je dobré záložné riešenie. 🙂 Najmä v kombinácii s telefónom, kde je jej primárne miesto a v prípade potreby ju použijem v notebooku.

  3. lenkaon 04 dec 2009 at 21:32

    no, usb-čka mam 2, jedno pravidelne využívam, jedno spí na poličke a občas ho preberiem, aby som urobila zálohu dát. Ale iná vec sa mi stala – som minule dumala, že by som využila špeciálny miniprogramík, ktorý som (podľa mňa nie až tak dávno 🙂 ) využívala na diplomke a… zistila som, že ho mám na diskete!!! 🙂

  4. lacoon 05 dec 2009 at 09:06

    Pánečku, disketa – to má škutočnú príchuť nostalgie. 😉