Nájde sa slovenský Nigel Farage?

9 mája, 2009

Mesiac pred prezidentskými voľbami to už na Slovensku vrelo – slovné prestrelky boli na dennom poriadku a volebné témy rezonovali v médiách i na blogoch. Voľby do európskeho parlamentu sa uskutočnia už o necelý mesiac. Na bilboardoch sa objavili kurence. A to je asi tak všetko. Ešte aj „mienkotvorné“ SME dnes k celej téme Eurovolieb nemá čo povedať.

Eurovolby2009 na http://volby.sme.sk/ - 9.5.2009

Vo voľbách v roku 2004 sme „zahviezdili“ smutným rekordom – volieb sa zúčastnilo len 16,96% slovenských voličov. V celej histórii EU žiadna z členských krajín EU nemala tak mizerne nízku účasť. A ani po piatich rokoch to nevyzerá oveľa lepšie. Jasné, Brusel je ďaleko. A slovenské politické strany tam poslali druhotriednych politických vyslúžilcov, nie elity. Tí splynuli s davom ďalších cca 700 nezaujímavých tvárí. Možno by to chcelo niekoho takého ako je Nigel Farage:


Ďalšie videá predstavil a okomentoval mmister.

1.júna si svoje potomstvo kľudne zoberte do cirkusu, alebo s nimi robte čokoľvek primerané MDD. Ale pre budúcnosť vašich detí je dôležitejšie, čo urobíte 6.júna. Na očakávanej nízkej voličskej účasti je jedna pozitívna drobnosť: pri vhodnej mobilizácii voličov by mohli uspieť aj nové alebo minoritné politické formácie.

  • Liberáli majú na scéne Sulíkovú SaS.
  • Konzervatívci by mohli zvážiť podporu koalícii KDSOKS
  • No a boľševici by krajine najviac prospeli, keby 6.júna išli napríklad na výlet niekam do prírody… 😀